•  
  • Program za najmladje

   Naslovna / Vesti / Program za najmladje
   Za najmlađe smo ove godine spremili u jutarnjim časovima od 11.00, tri aktuelna filma

   Za najmlađe smo ove godine spremili u jutarnjim časovima od 11.00,  tri aktuelna filma:

   U četvrtak brazilsko-francusku Amazoniju, u petak kanadsku Legendu o Sarili i u subotu nemačkog Malog velikog pandu.

   Amazonija je odiseja u najvećoj prašumi na svetu, Amazonskoj prašumi. Nakon pada aviona, majmun Kong, rođen i odrastao u zarobljeništvu, nađe se sam i izgubljen u džungli Amazonije. Nepripremljen, mali majmun oseća se bespomoćno na iznenadnoj slobodi. Suočen sa novim svetom prekrivenim gustom i bujnom vegetacijom, on mora da pronađe svoj put i zaobiđe zamke koje mu priroda postavlja.

   Troje mladih Inuita krenulo je u potragu za obećanom zemljom, Sarilom, nadajući se da će spasiti svoje pleme od gladi. Prati ih prokletstvo starog šamana, koji želi da upropasti njihov poduhvat. Film je inspirisan kulturom Inuita (kod nas poznatih i kao Eskimi), starosedelaca severnoameričkog kontinenta. Autori filma ističu da nisu želeli da liče na holivudske produkcije, već su napravili uzbudjiv, interesantan i drugačiji, umetnički animirani film za decu.

   Negde u Kineskim visoravnima, Pandin opstanak je ugrožen jer su se ljudi previše približili njegovom prirodnom staništu. Pošto je Panda veoma lenj, potreban je neko da ga „razdrma". Manču, uz pomoć prijatelja, čini sve kako bi u tome uspeo

  •